← Back to portfolio

Satsa på oss – vi satsar på dig!

Published on

Vi är värda att satsa på! I alla fall enligt professionella, som har röstat fram oss som det bästa IT-företaget att jobba på. Utmärkelsen kommer från Karriärföretagen som är en organisation med målet att vägleda studenter och personer som precis har äntrat arbetslivet. Mellan maj – augusti 2019 har Karriärföretagen gjort en attraktionsmätning mot målgruppen Young Professionals, vilka är personer mellan 25–40 år med en akademisk eller eftergymnasial utbildning.

”Wow, vilket intressant företag och vilka coola saker de jobbar med!”

Erika Ngai jobbar som EVRY Financing hos oss och är en av alla Young Professionals som spenderar sina dagar i vårt företag. Erika har jobbat hos oss i två år och trivs väldigt bra, där en av anledningarna är den öppna attityden som finns på företaget. Hon är en av flera som är engagerad i nätverket Young Professionals i Solna, ett nätverk som finns på våra olika kontor runt om i världen.

- Vi brukar anordna spelkvällar och detta har vi upptäckt är väldigt uppskattat. Jag började engagera mig i nätverket för att jag själv valde att gå på en spelkväll och insåg vilket bra sätt det var att träffa andra i företaget.

Erika har studerat vid Linnéuniversitetet. Där pluggade hon ekonomi och marknadsföring. EVRY föll henne i blickfånget när hon besökte rekryteringsföretaget Academic Work, där hennes första tanke om oss var ”Wow, vilket intressant företag och vilka coola saker de jobbar med!”. När Erika sedan började hos oss hade hon förhoppningen om att det fanns någon typ av nätverk, inte specifikt för Young Professionals, – snarare för nyexaminerade eller för kvinnligt nätverkande.

Det är toppen i toppen

Sedan 2011 har Karriärföretagen granskat landets ledande företag och organisationer för att hitta de arbetsgivare som erbjuder de bästa karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Anna Gulliksen, Head of Talent Acquisition Nordic, är minst sagt väldigt nöjd med förstaplaceringen.

- Det känns verkligen kul att hamna på förstaplatsen bland Young Professionals! Hela tech-industrin står inför en massiv förändringsresa, och bakom den står tiotusentals unga personer precis i startgroparna på sin karriär, redo att forma framtiden. Jag är glad, och stolt, över att de väljer att forma den hos oss.

Glad är även Erika eftersom hon anser att EVRY är ett företag som satsar på kvinnor i tech, vilket är en av anledningarna som hon tror är varför vi har kammat hem första placering.

- Jag tror att vi har klassats som det bästa IT-företag hos Young Professionals eftersom EVRY har satsat enormt på kvinnor i tech, men också på att göra sig ännu mer attraktiva för yngre talanger, vilket är superkul!