← Back to portfolio

"Oj, jobbar du där?"

Som utbildad ekonom med en master i internationell business har Fride Vesterlid, konsult för kreditkortslösningar, ett jobb inom en bransch som hon knappt visste något om. Fride jobbar på vår avdelning Accounting and CC product management, där hon förenklat sagt hanterar systemen bakom kreditkort. Detta gör hon med sina kollegor som är väldigt olika varandra – allt från introverta tekniker till extroverta säljare.

- Redan på intervjun fick jag höra att det var många olika typer av människor på företaget. Detta är helt klart superkul eftersom man på så sätt får lära sig väldigt mycket om olika saker. Vissa kanske tror att det blir svårare att hitta sin plats i företaget med så många olika typer av människor, men det har det inte varit. Jag hittade min plats bara efter några veckor.

Fride tror att det är bra att rekrytera olika typer av människor som har olika slags kompetens eftersom samhället inte är av samma skrot och korn. De kunder som hon dagligen hjälper är även de olika varandra, där vissa vill prata teknik medan andra hellre vill prata om värde och mer allmänna saker. Fride menar därför att för att kunna leverera de bästa tjänsterna behöver företaget spegla sina kunder och samhället i stort.

- Jag är en ”early adapter” kring många olika tjänster men har aldrig haft den tekniska insikten. Jag har en helt vanlig bakgrund, har aldrig kodat och känner mig inte som något geni. Här på EVRY gör det inget. Även fast många tror att du måste vara tekniskt lagd för att jobba på ett tech-bolag så är det verkligen inte så. Här krävs alla slags olika kompetenser eftersom vi behöver spegla både våra kunder och samhället.

Förvånades över kompetensbredden

Idag har Fride jobbat hos oss i ett år. Tidigare jobbade hon på Nordea, men efter att en före detta kollega gick över till EVRY fick även Fride upp ögonen för oss – vilket vi är glada för.

- Jag trodde att EVRY, som är ett tech-bolag enbart sökte programmerare och annat tekniskt folk. Men titta på mig! Jag fick jobb med den kompetens jag besitter och stormtrivs.

Fride menar att det bästa med hennes jobb är att hon får bidra till utvecklingen av bättre lösningar till kunderna, vilket bidrar till att kunderna får ett bättre utbud till sina egna kunder. Dessutom är hon med i EVRYs vinklubb där omkring 100 medlemmar träffas, smakar och diskuterar vin.

- Jag älskar att hjälpa kunder, god mat och gott vin. Tänk att jag under dagen får jobba med det förstnämnda och på kvällen njuta av det sistnämnda. Helt underbart!

En utbildning kan öppna flera olika dörrar

Även om Fride aldrig hade för avsikt att börja jobba inom tech har det heller inte varit solklart att hon skulle börja jobba inom bankväsendet efter sin utbildning.

- Från början var tanken med mitt plugg att kunna jobba inom miljö och shipping – typ exportera fisk miljövänligt. Istället fick jag ett deltidsjobb på en lokalbank och efter det har allt bara rullat på.

Anna Gulliksen, Head of Talent Accquisition Nordic, styrker Frides erfarenhet då hon menar att utbildningen är en viktig del när de tittar på möjliga kandidater, men inte alls avgörande när det kommer till vilken typ av jobb som skulle kunna passa personen i fråga.

- På ett tech-bolag, och speciellt ett så stort bolag som vårt, behöver vi se till att spegla samhället. Därför är det ett måste för oss att ta in personer med olika bakgrund och olika typer av erfarenhet.

Frides utbildning har således tagit henne från en punkt till en annan och idag ångrar hon inte att hon gått det hållet hon har.

- Just nu trivs jag väldigt bra på EVRY. Det är en väldigt sammansvetsad arbetsplats, där det är mycket frihet under ansvar och en extremt flexibel vardag. Jag känner att jag får bra support från både mitt team och ledning. I tillägg har EVRY ett väldigt gott rykte och att kunna säga att jag jobbar här gör mig alltid väldigt stolt – speciellt när jag ofta får reaktionen ”Oj, jobbar du där?”.