← Back to portfolio

Egil återvänder till ett digitalt 80-tal

Det var 38 år sedan Egil klev in genom EVRYs dörrar för första gången. Även om vi redan då var ett IT-företag, så var inte allt så digitalt som det är idag. På den tiden gick Egils jobb ut på att fysiskt köra ut lönespecifikationer till anställda i statliga verksamheter. Idag, flera år senare, har hans före detta jobb uppdaterats till flera mycket smartare och mer tidseffektiva lösningar, där bland annat en av lösningarna är Kontorspost. För många kan förändringar vara obehagliga men för Egil är det bara positivt eftersom han själv ständigt strävar efter att alltid vara på tårna.

- Det gäller att alltid hålla sig uppdaterad. Jag själv får ständigt nya impulser kring att lära mig nya saker. Det gör jag främst genom dialog med kunder, partners och kollegor. Man kan även lära sig saker genom kurser vilket jag själv har gjort under de senaste åren, där jag bland annat har uppdaterad min kunskap inom projekt/förändringshantering, GDPR och vinstrealisering.

Anna Gulliksen, Head of Talent Acquisition and Talent Management hos oss, konstaterar att kontinuerligt lärande är något som vill prägla det framtida arbetslivet.

- Karriärutveckling och personlig utveckling står högt i fokus hos oss. Vi har sett att de som oftast lyckas bäst hos oss är de som är opretentiösa och personorienterade. I tillägg tror jag att ödmjukhet och prestigelöshet är egenskaper man kommer långt med – kombinerat med ett personligt inre driv att alltid lära sig nya saker.

Tredje gången gillt

Första gången Egil Årrestad kom i kontakt med IT-världen var inte här, utan under hans tid i lumpen. Där var hans uppdrag att hålla på med olika datalösningar – vilket med en gång var ett jobb som föll honom i smaken. Idag jobbar Egil som daglig ledare för Gjeldsregisteret hos oss, vilket är ett helt nytt register i Norge, i syfte att minska kreditskulderna i privata hushåll. Men det är varken första eller andra gången han vistas i våra lokaler.

- Jag ångrar mig inte en sekund att jag tog mitt första jobb på EVRY, det har lett mig till där jag är idag. De erfarenheter jag har kunnat samlat på mig under alla dessa år har bland annat börjat med när jag förstod vad IT innebar. På EVRY var jag ansvarig för flera olika tjänster i olika områden under en längre period. Till slut ville jag prova på något nytt och djupdyka i en specifik bransch, så jag började på ett rådgivningsföretag. Men det första som hände där var att EVRY hyrde in mig som konsult, säger Egil och skrattar.

Efter något år på rådgivningsföretaget blev det till slut tredje gången gillt – Egil kom tillbaka till oss.

- Erbjudandet om att komma tillbaka till EVRY var för bra för att tacka nej till. Kombinationen av IT-kunskap, kompetensen av informationstjänster samt den förståelse för samhället som EVRY har är ju ändå hela grejen. Hur kan man tacka nej till en sådan arbetsplats?

Tech för alla – alla för tech!

Egil har i många år jobbat som bland annat ledare och affärsutvecklare inom IT-branschen men hade inte någon tidigare utbildning som har lett honom till där han är idag.

- Jag hade ingen utbildning innan jag började min första gång på EVRY. Men jag fick chans att parallellt läsa en både IT-teknisk och ekonomisk utbildning under min första tid här. Så oavsett om du har en utbildning inom IT eller inte, är det här ett företag med oändliga möjligheter och är till för precis alla. Och hur vet jag det? Jag har lämnat EVRY två gånger men har alltid hittat tillbaka. Bara det säger väl allt?