← Back to portfolio

”Det vänliga klimatet hjälper mig att utvecklas varje dag”

Sindhusha Marakani har gjort en riktig tech-resa. Hon anställdes som Graduate via Gamification och har på senaste tid hållit i en riktigt bra Python-workshop för alla sina tech-intresserade kollegor. Att Sindhusha har tagit vara på lärorika möjligheter under sin relativt korta (och väldigt intensiva) tech-karriär, går inte att sticka under stol med.

Sindhusha riktade in sig på AI och Machine Learning

- Jag har jobbat på EVRY i lite mer än tio månader och stormtrivs. Jag är ursprungligen från Indien men flyttade till Sverige för att läsa min master – där jag riktade in mig på AI och Machine Learning, vilket är ett område som alltid har intresserat mig.

Idag jobbar Sindhusha inom Advanced Analytics and Reporting. Innan hon kom att bli en del av EVRY-familjen jobbade hon med marknadsföring på ett litet start-up bolag. Efter tre år fick det vara nog, nu ville Sindhusha gå tillbaka till sina rötter – vilket alltid har varit tech.

- Ska jag vara ärlig hade jag ingen koll på vilka EVRY var innan jag stötte på dem på trainee-dagen i Göteborg. Men, jag fick direkt en bra känsla eftersom allt kändes väldigt avslappnat och inte så prestigefullt som på många andra tech-företag. Det verkade även som att arbetssättet på företaget var frihet under ansvar, vilket jag gillade.

Frihet under ansvar

Frihet under ansvar är ett av ledorden för Sindhushas dagliga arbete. Hon ville ha en arbetsplats där hon kunde utvecklas, vilket hon kände att så var fallet direkt.

- Alla personer på företaget är jättetrevliga, glada och hjälpsamma vilket har gjort det lätt för mig att öppna upp mig som person. Till exempel så hade jag fastnat kring ett problem där jag inte kunde ta mig vidare, så jag frågade om någon kunde hjälpa mig på vårt intranät och fick en chock – det var supermånga som hörde av sig och ville hjälpa till, så jag kan helt klart säga att det vänliga klimatet hjälper mig att utvecklas.

Den senaste utmaningen Sindhusha har passat på att sätta tänderna i är skapandet av olika AI-typer. AI har alltid intresserat henne eftersom den tekniken kan göra livet för människor bättre.

- Hur häftigt är det inte att vi med teknologi kan skapa intelligens som liknar människans? Och att vi med denna teknologi sedan kan hjälpa människor att få ett bättre liv.

Med en chef som alltid uppmuntrar henne till att lära sig och testa nya saker har ett av hennes senaste projekt varit att hitta datamönster i hopp om att dra intressanta insikter, som analyser av kundbeteende eller att kunna förutse framtida produktkrav.

- Min chef är väldigt bra. Han uppmuntrar mig alltid till att lära mig och testa på nya saker. Ibland till och med saker som jag kanske själv inte hade haft i åtanke sen tidigare, men som jag tycker är jätteroligt att ha lärt mig.