← Back to portfolio

20 år i tech-branchen och har aldrig kodat en rad i hela sitt liv

Året var 1998 när Gustaf Meland, Head of Department inom dataintegration, kunde titulera sig som civilekonom efter 4 års studier på högskola. Med examensbeviset i handen från Jönköping International Business School fick han chansen att börja som trainee på ett företag som då hette SYSteam – och som idag är EVRY.

20 år och en drös med spännande projekt senare hungrar Gustaf Meland, Head of Department inom dataintegration, fortfarande efter utveckling.

Gled in i branschen på ett bananskal

Enligt Gustaf halkade han in i tech-branschen på ett bananskal. Han har aldrig haft intresse av att programmera eller fördjupa sig inom tekniken, utan det föll sig istället naturligt att hoppa på spåret som projektledare och senare ledare – vilket han har fortsatt med i 20 år.

- Innan jag läste till civilekonom utbildade jag mig till reservofficer. Det var i samband med det som jag upptäckte att ledarskap är väldigt roligt och utvecklande. Därefter har det följt mig genom hela arbetslivet, från projektledarroller till linjeroller som ledare för olika enheter, vilket är perfekt för mig.

Förutom att förvalta sitt intresse inom ledarskap, består Gustafs dagar av att påverka utvecklingen framåt inom många olika affärsområden och på så sätt även utvecklas personligt.

- Jag tycker det är spännande att jag får lära mig många nya områden tillräckligt bra för att kunna prata om det och hjälpa mina kunder med vad de kan tänkas behöva. Även om det egentligen inte är inom mitt huvudsakliga affärsområde så värdesätter EVRY på så sätt även min personliga utveckling eftersom jag får chans till att lära mig väldigt mycket.

Det är inte bara utvecklingsmöjligheter som har fått Gustaf att stanna på företaget så länge. Han menar på att hans kollegor och den stämning de har i teamet är guld värd, där det som är allra roligast är att tillsammans med hans medarbetare diskutera och se hur de kan utveckla affären och bli bättre på det de gör.

- Att arbeta i en bransch som är i ständig utveckling, där jag varje år tycker att det hela tiden händer mer än vad det gjorde året innan, är för mig väldigt givande. I råge på det hela är det fantastiskt att varje dag få vara kreativ med mina kollegor och det hinner därför aldrig bli tråkigt på jobbet.

Utveckling är den viktigaste faktorn

Ser man till det Gustaf säger är hans 20 år i tech-branschen utan att ha kodat en enda rad inget att häpna över. Det som har hållit honom kvar är således inte ett tekniskt intresse utan snarare den utveckling som samhället, affärsområdena och han själv ständigt står inför.

- Hela den här resan har varit så kul att jag aldrig har tagit mig för att prova någonting annat. På EVRY är det alltid något som är i ständig utveckling – det kan vara en bransch eller att jag personligen får lära mig något nytt. Det är alltså ingen hemlighet att utvecklingsmöjligheter är varför jag stannat på företaget i 20 år.